Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Adam P. z kauzy vraždy študenta D. Tupého zostáva vo väzbe

Na archívnej snímke obhajca obvineného Adama P. Michal Ellinger. Foto: TASR - Dano Veselský

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Obvinený Adam P. z kauzy vraždy študenta Daniela Tupého zostáva vo väzbe. Mestský súd Bratislava I o tom zatiaľ neprávoplatne rozhodol na pondelkovom neverejnom zasadnutí. TASR to potvrdil obhajca obvineného Michal Ellinger. Súd rozhodoval o ďalšom trvaní väzby po tom, ako bola na Adama P. podaná obžaloba pre trestný čin vraždy spolupáchateľstvom.

Obhajoba Adama P. podala proti väzobnému rozhodnutiu súdu sťažnosť, o ktorej rozhodne Krajský súd v Bratislave. Obvinený sa nachádza v tzv. útekovej väzbe pre obavu, že by mohol utiecť alebo sa iným spôsobom vyhýbať trestnému konaniu. Obhajca Adama P. už skôr deklaroval, že jeho klient trvá na svojej nevine.

Študenta Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 vo večerných hodinách v bratislavskom parku na Tyršovom nábreží. Na študentov zaútočila pri petržalskom brehu Dunaja skupina mužov vyzbrojených nožmi a boxermi. Zranenia utrpeli viacerí ľudia.

Zločin vyvolal množstvo reakcií odsudzujúcich násilie a prejavy neonacizmu. Polícia pracovala v minulosti aj s verziou, že vraždu mohli mať na svedomí muži z podsvetia. V kauze pôvodne obžalovali päť osôb, Richardovi H. hrozilo desať až 15 rokov. Okresný súd Bratislava I ich v júni 2009 oslobodil.