Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

A. DANKO: Igor Matovič je malé táradlo, ktoré história zožerie

Foto: TASR/Pavel Neubauer

Týmito slovami reagoval na dnešnej tlačovej konferencii prvý podpredseda SNS Andrej Danko na Matovičovu neskrývanú radosť nad volebným neúspechom národniarov.

Bratislava 11. marca (TASR) - Líder OBYČAJNÝCH ĽUDÍ a nezávislých osobností Igor Matovič je "malé táradlo, ktoré história zožerie". Týmito slovami reagoval na dnešnej tlačovej konferencii prvý podpredseda SNS Andrej Danko na Matovičovu neskrývanú radosť nad volebným neúspechom národniarov.

"Čas ukáže, že nerozozná HDP od DPH, že je len táraj a populista, ktorý nevie nič o parlamentnej demokracii, len sa naučil pár fráz a urážok," povedal Danko. "Ľudia ako on a Alojz Hlina ešte pripravia podobné komédie, ako vytvorili, keď sa im rozpadala kandidačná listina," odhadol Danko.

Tu bude player




Rafaj dodal, že tak Matovič, ako aj Richard Sulík (SaS), ktorí verejne oceňujú vypadnutie SNS z parlamentu, sú škodoradostní predčasne. "Kto druhému jamu kope, sám do nej padne. Alebo sa šmykne na banánovej šupke," povedal Rafaj. Zároveň dodal, že je smutné, ak sú v parlamente "Gorily, Sasanky aj populisti". "S úžasom pozeráme, že tu budeme mať vládu jednej strany a politických dobrodruhov," uzavrel Rafaj na margo situácie v Národnej rade.

Do parlamentu sa podľa neoficiálnych výsledkov dostane spolu šesť strán. Víťazom volieb je Smer-SD, ktorý získal 44,41 percenta hlasov, na druhom mieste skončilo KDH so ziskom 8,82 percenta hlasov, nasledujú OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti s 8,55 percenta. Do parlamentných lavíc podľa neoficiálnych výsledok zasadnú ešte poslanci Mosta-Híd (6,89 percenta), SDKÚ-DS (6,09 percenta) a SaS (5,88 percenta). Do Národnej rady sa neprebojovala SNS, ktorá získala 4,55 percenta, ani SMK so ziskom 4,28 percenta hlasov.

Volebná účasť podľa týchto výsledkov dosiahla 59,11 percenta.