Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Slovensko

A.Danko:SNS dokázala to, čo nedokázala doteraz žiadna slovenská strana

Na snímke predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko prichádza počas volebnej noci do centrály strany v Bratislave v sobotu 30. septembra 2023. Foto: TASR/Dano Veselský

Po spočítaní vyše 90 percent hlasov získala SNS takmer šesť percent.

Bratislava 1. októbra (TASR) - SNS dokázala to, čo sa doteraz nepodarilo žiadnej inej strane na slovenskej politickej scéne - zjednotiť národné sily. Ako jeden z dôvodov, prečo sa SNS s najväčšou pravdepodobnosťou vráti do Národnej rady SR, to v nedeľu nadránom uviedol predseda SNS Andrej Danko.

Upozornil, že je potrebné si počkať na definitívne výsledky sobotňajších (30. 9.) parlamentných volieb, avizoval, že až po nich sa začnú rozhovory s potenciálnymi povolebnými partnermi SNS. "Je tu však nádej, že Slovensko bude mať pronárodnú, prosociálnu vládu, ktorá prinesie riešenia namiesto chaosu a obnoví vzťahy vo V4," uviedol líder národniarov.

Predstavitelia SNS zároveň zdôraznili, že takáto vláda nebude znamenať spochybnenie miesta Slovenska v EÚ a NATO.

Danko tiež upozornil, že o ďalšom vývoji možných koaličných spoluprác bude informovať strana až v ďalších dňoch, oznámil, že SNS sa neobjaví ani v nedeľňajších prvých povolebných televíznych diskusiách.

Po spočítaní vyše 90 percent hlasov získala SNS takmer šesť percent.