Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Výstava Agrokomplex v Nitre sa opäť neuskutoční

Ilustračná snímka. Foto: Agrokomplex

Ako dôvod organizátor uviedol stále sa meniace opatrenia, ktoré neumožnili vytvoriť vhodné podmienky pre organizáciu podujatia tak veľkého rozsahu.

Nitra 28. júla (TASR) – Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava Agrokomplex v Nitre sa v tomto roku opäť neuskutoční, potvrdil agrokomplex Národné výstavisko, š.p. Nitra. Ako dôvod organizátor uviedol stále sa meniace opatrenia, ktoré neumožnili vytvoriť vhodné podmienky pre organizáciu podujatia tak veľkého rozsahu.

Hlavný organizátor výstavy Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR sa spolu s národným výstaviskom rozhodli zorganizovať podujatie menšieho rozsahu, ktoré bude mať najmä edukačný charakter,“ informovalo výstavisko. Zatiaľ posledný 46. ročník výstavy sa konal v auguste 2019.

V termíne od 19. do 22. augusta sa v priestoroch Slovenského poľnohospodárskeho múzea a v expozícii živočíšnej výroby uskutoční podujatie Tradície slovenského vidieka, na ktorom sa predstavia aj rezortné inštitúcie. Program podujatia bude zameraný na históriu a tradície v poľnohospodárstve a potravinárstve a následne v ich prepojení na súčasnosť. Cieľom je vzbudiť záujem verejnosti o poľnohospodárstvo, vidiek, prírodu a bohaté slovenské tradície.