Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

Envirorezort tvrdí, že nebrzdí prevod pozemkov v národných parkoch

Na snímke zľava podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba. Foto: TASR - Jakub Kotian

Minister dodal, že agrorezort doteraz delimitáciu niekoľko tisíc hektárov pozemkov nezrealizoval.

Bratislava 13. apríla (TASR) - Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR odmieta, že by nekonalo v súvislosti s delimitáciou pozemkov v národných parkoch Veľká Fatra a Slovenský kras. Podľa ministra Tomáša Tarabu (nominant SNS) si vedenie envirorezortu splnilo zákonnú povinnosť vyzvať agrorezort na prevod majetkových práv a momentálne čaká na jeho uskutočnenie.

"Zo strany ministerstva životného prostredia a správ národných parkov Veľká Fatra a Slovenský kras boli delimitačné protokoly odsúhlasené a zaslané na podpis na Lesy SR, š. p., a aj na Slovenský pozemkový fond," uviedol Taraba v stanovisku, ktoré TASR zaslal odbor komunikácie MŽP.

Minister dodal, že agrorezort doteraz delimitáciu niekoľko tisíc hektárov pozemkov nezrealizoval. "Správy národných parkov Veľká Fatra a Slovenský kras preto očakávajú, že sa tak táto zákonná povinnosť zrealizuje urýchlene," doplnil.

Vedenie MŽP deklaruje, že je v tejto veci pripravené komunikovať kedykoľvek, "aj keď problém nie je na strane envirorezortu".