Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ak prezidentka vetuje protiinflačný balík, Sme rodina ho podporí opäť

Na snímke zľava poslanec NR SR Martin Borguľa (Sme rodina) a predseda hnutia Sme rodina, predseda parlamentu Boris Kollár počas tlačovej konferencie na tému - Reakcia hnutia Sme rodina na obvinenia poslanca NR SR Martina Borguľu 27. apríla 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Prezidentka v pondelok prijala v súvislosti so schválením protiinflačného balíka sociálnych partnerov, predstaviteľov samosprávy aj zástupcov prorodinných organizácií.

Bratislava 6. júna (TASR) - Pokiaľ by sa prezidentka Zuzana Čaputová rozhodla vrátiť parlamentu takzvaný protiinflačný balík, poslanci hnutia Sme rodina ho v opätovnom hlasovaní podporia opäť. Tvrdí to šéf hnutia a Národnej rady (NR) SR Boris Kollár.

"Buď ste na strane rodiny, podporíte ho znova, aby sa ľudia konečne k nejakým financiám dostali, alebo si budete hľadať výhovorky. My budeme určite na strane rodín a podporíme znova tento návrh," reagoval predseda Sme rodina.

Prezidentka v pondelok prijala v súvislosti so schválením protiinflačného balíka sociálnych partnerov, predstaviteľov samosprávy aj zástupcov prorodinných organizácií.

Zástupcovia samospráv balík kritizujú, mesto Bratislava vyzvalo hlavu štátu, aby zákon nepodpísala. Koaličné strany avizovali, že v prípade vrátenia legislatívy do parlamentu svoj postoj nezmenia. Svoje rozhodnutie má prezidentka oznámiť v tomto týždni.

Parlament schválil protiinflačnú pomoc z dielne Ministerstva financií SR ešte 24. mája. Opatrenia v rámci zákona o financovaní voľného času dieťaťa zahŕňajú 60 eur mesačne na voľnočasové aktivity detí, zvýšenie sumy daňového bonusu a prídavku na dieťa.