Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Alena Zs. sa kamarátila so Zoltánom A., povedala jeho bývalá priateľka

Na archívnej snímke zo 6. júna 2022 obžalovaná Alena Zs. prichádza v sprievode ZVJS do pojednávacej miestnosti pred pojednávaním vo veci objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku. Foto: TASR - Martin Baumann

Zoltán A. už skôr vyhlásil, že si mal vraždu novinára objednať Marian K.

Pezinok 12. júla (TASR) – Obžalovaná Alena Zs. sa kamarátila so Zoltánom A., ktorý je právoplatne odsúdený v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku to v utorok uviedla bývalá priateľka Zoltána A. Szabina Prágayová. Okrem prípadu vraždy novinára súd pojednáva aj prípravu vrážd prokurátorov.

Svedkyňa podotkla, že v období, keď bol Ján Kuciak zavraždený, bol Zoltán A. "stále nervózny". O vražde nemala bližšie informácie. Tvrdí, že sa všetko dozvedela, až keď si prišli po jej expriateľa policajti. Ďalej uviedla, že vedela o exekúciách svojho bývalého priateľa.

Zoltán A. už skôr vyhlásil, že si mal vraždu novinára objednať Marian K. Povedal, že začal spolupracovať s políciou, lebo sa bál o svoj život. Tieto obavy mal po zadržaní Zoltán A. tlmočiť aj Prágayovej. "Keby to neurobil, tak by zabili aj jeho," dodala svedkyňa. V súvislosti s prípravou vrážd prokurátorov je vylúčený na samostatné konanie.

Pre prípravu vraždy súčasného generálneho prokurátora Žilinku, súčasného špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica a bývalého námestníka generálneho prokurátora Petra Šufliarskeho čelia okrem Tomáša Sz., ktorý bol vylúčený na samostatné konanie, obžalobe štyri osoby - Marian K., Alena Zs., Dušan K. a Darko D. ŠTS zároveň opätovne rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice.