Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Aliancia: Lockdown bez plánu na odškodnenie prevádzok ekonomiku položí

Na snímke sprava predseda strany SMK Krisztián Forró, predseda strany Most-Híd László Sólymos a predseda Spolupatričnosti Szabolcs Mózes počas tlačovej konferencie k vzniku nového politického subjektu Aliancia - Szövetség. Foto: TASR - Dano Veselský

Pripomína, že najúčinnejšou zbraňou v boji s pandémiou je očkovanie, hlavne pre najohrozenejších seniorov.

Bratislava 23. novembra (TASR) - Ak sa vládna koalícia rozhodne pre zatvorenie celej krajiny bez podrobného plánu na odškodnenie zatvorených prevádzok, celú ekonomiku položí na kolená. Upozornila na to v stanovisku mimoparlamentná strana Aliancia.

"Zápas s koronavírusom sa v našej krajine zmenil na neúprosný politický boj. Predstavitelia Aliancie preto vyzývajú koaličných aj opozičných politikov, aby sa začali správať zodpovedne a namiesto vzájomného osočovania ponúkali riešenia," uviedla strana.

Pripomína, že najúčinnejšou zbraňou v boji s pandémiou je očkovanie, hlavne pre najohrozenejších seniorov. "Odporúčania odborníkov vláda opäť nedokázala včas pretaviť do efektívnych protiepidemických opatrení, preto v tejto chvíli to vyzerá tak, že tvrdému lockdownu sa už nevyhneme," skonštatovala Aliancia.