Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

Alkohol u vodiča havarovaného autobusu policajti nezistili

Na Donovaloch sa po nehode prevrátil autobus, v ktorom sa viezlo 29 ľudí, z toho 27 detí. Nehoda sa stala v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Pri nehode autobusu na Donovaloch sa zranilo päť osôb, jeden dospelý a štyri deti. Všetci sú mimo ohrozenia života, majú iba ľahké zranenia. Korytnica, 20. júla 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Polícia žiada účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu a dodržiavali predpisy.

Ružomberok 20. júla (TASR) – Alkohol u vodiča havarovaného autobusu pri Korytnici policajti nezistili. Hmotnú škodu po pondelňajšej nehode predbežne vyčíslili na 5000 eur. TASR o tom informoval žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Na základe doterajšieho vyšetrovania polícia zistila, že 66-ročný vodič viedol autobus v smere od Banskej Bystrice na Ružomberok. „Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s autobusom vpravo mimo vozovku, kde sa prevrátil na pravú časť vozidla," priblížil Moravčík.

Počas dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov policajti cestnú premávku striedavo riadili a usmerňovali do voľného jazdného pruhu. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody sú podľa krajského policajného hovorcu predmetom vyšetrovania.

Polícia žiada účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu a dodržiavali predpisy. „Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na cestách," zdôraznil Moravčík.