Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Asociácia pre mládež, vedu a techniku spustila súťaž Junior internet

Ilustračné foto. Foto: TASR

Súťaž je určená pre žiakov, ktorí sa aktívne zaujímajú o digitálnu grafiku a dizajn, písanie textov, blog alebo vlog, o tvorbu webových stránok a programovanie aplikácií.

Bratislava 4. decembra (TASR) - Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) spustila 17. ročník konferenčnej súťaže Junior internet. Súťažná konferencia je určená žiakom základných a stredných škôl. TASR o tom informoval koordinátor projektov AMAVET Ján Nemec.

Súťažiacimi sú individuálni autori alebo tím maximálne troch autorov, ktorí sa aktívne zaujímajú o digitálnu grafiku a dizajn, písanie textov, blog alebo vlog, o tvorbu webových stránok a programovanie aplikácií. Súťaž pozostáva zo šiestich kategórií. Ide o juniorweb, juniordesign, juniortext, juniorblog, juniorapp a juniorlearn.

Súťažiaci prihlasujú svoje práce na www.juniorinternet.sk. Ukončenie prihlasovania je naplánované podľa Nemca do 15. marca. "Po tomto termíne nasleduje hodnotenie prihlásených prác a pozvanie tých najzaujímavejších na finále súťaže – konferenčnú súťaž," priblížil Nemec. Organizátor AMAVET verí, že ju budú môcť usporiadať prezenčne na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzite v Bratislave 29. a 30. apríla.