Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Angličtinári môžu získať aj v tomto školskom roku moderné materiály

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dodá ich Metodicko-pedagogické centrum (MPC). Ak o ne majú záujem, treba sa informovať u riaditeľov školy.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Učitelia anglického jazyka na základných školách budú mať aj v tomto školskom roku možnosť získať moderné vzdelávacie materiály. Dodá ich Metodicko-pedagogické centrum (MPC).

Ak o ne majú záujem, treba sa informovať u riaditeľov školy. Tí majú kompletné informácie, ako súbor materiálov pre učiteľov zabezpečiť, požiadavky učiteľov musia nahlásiť do 15. septembra prostredníctvom www.englishone.sk. Informovali o tom z komunikačného odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.

"Táto snaha je v súlade s dlhodobým cieľom vlády zvyšovať komunikačnú úroveň žiakov a študentov v anglickom jazyku na Slovensku," povedala generálna riaditeľka MPC Kamila Jandzíková.

Napríklad v roku 2015 poskytlo MPC prvým 3000 učiteľom angličtiny z 1350 základných škôl súbor moderných výučbových materiálov, prístup k digitálnemu vzdelávaciemu obsahu a vzdelávania zamerané na moderné trendy výučby anglického jazyka. Aj tentoraz bude MPC spolupracovať s British Council Slovensko.

Učitelia na prvom aj druhom stupni základnej školy, ktorí zatiaľ s materiálmi EnglishOne nevyučujú, majú opäť možnosť získať ich bezplatne. Súbor vzdelávacích materiálov obsahuje metodické príručky, ktoré sú pre uľahčenie práce učiteľov na prvom stupni aj v slovenskom jazyku, pracovné listy pre žiakov a digitálny obsah na vzdelávacom portáli ministerstva školstva.

Na aktívnych učiteľov, ktorí budú materiály EnglishOne používať, čakajú benefity. "Budú mať napríklad možnosť získať na vyučovanie 'native spíkra', prípadne konverzačnú hodinu s ním cez Skype, dohodnúť si ukážkovú hodinu s expertom EnglishOne alebo pobyt vo Veľkej Británii v jazykovej škole akreditovanej British Council," dodala Jandzíková.