Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

ANS a VšZP budú o financovaní na rok 2022 rokovať aj v apríli

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Predstavitelia ANS žiadajú o navýšenie zdrojov, odôvodňujú ho nárastom cien energií a infláciou. Upozorňovali, že pokiaľ nedôjde k dohode do konca marca, nemocnice odstúpia od zmlúv s poisťovňami.

Bratislava 31. marca (TASR) - Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) a Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) budú v rokovaniach pokračovať aj v apríli. Na financovaní zdravotnej starostlivosti na rok 2022 sa zatiaľ nedohodli. Potvrdila to VšZP aj viceprezident ANS Igor Pramuk.

Rokovania prebiehali už počas marca. Predstavitelia ANS žiadajú o navýšenie zdrojov, odôvodňujú ho nárastom cien energií a infláciou. Upozorňovali, že pokiaľ nedôjde k dohode do konca marca, nemocnice odstúpia od zmlúv s poisťovňami.

"ANS vzhľadom na potrebu posúdiť návrhy kompenzácie mzdového navýšenia a nárastu prevádzkových nákladov v roku 2022 pre členov ANS zo strany zdravotných poisťovní požiadala všetky zdravotné poisťovne pokračovať v poskytovaní zdravotnej starostlivosti podľa aktuálne platnej zmluvy do 30. 4. 2022 za súčasných cenových podmienok," doplnila ANS v stanovisku.