Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Aplikácia Moje ezdravie informuje Slovákov o novom koronavíruse

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Aplikácia Moje ezdravie je aktuálne dostupná v App Store pre iOS.

Bratislava 25. marca (TASR) – Aplikácia Moje ezdravie informuje Slovákov o aktuálnych opatreniach a nariadeniach súvisiacich s novým koronavírusom. Pripravilo ju Národné centrum zdravotníckych informácií (NCZI) s cieľom zvyšovania povedomia o ochorení COVID-19. TASR o tom v stredu informovala PR špecialistka NCZI Diana Dúhová.

Generálny riaditeľ NCZI Peter Blaškovitš priblížil, že v aplikácii ľudia jednoduchým a prehľadným spôsobom získajú informácie o aktuálne platných nariadeniach štátu a relevantných inštitúcií. Podľa jeho slov postupne budú môcť napríklad prostredníctvom dotazníka požiadať o pomoc pri potrebe vyšetrenia na ochorenie COVID-19, či zaregistrovať sa do domácej karantény.

Aplikáciu budú postupne dopĺňať o ďalšie dôležité časti s informáciami o postupoch, ako sa správať po návrate zo zahraničia, či o prehľade otvorených prevádzok a služieb. Tiež by mala obsahovať rôzne rady a tipy, napríklad ako užitočne využiť čas doma. Pribudnú aj často kladené otázky a odpovede, ktoré sú vyberané z otázok smerovaných na infolinku NCZI.

"Našou snahou je okrem našej infolinky 0800 221 234 a webu korona.gov.sk aj takýmto spôsobom poskytnúť občanom to najpodstatnejšie, čo sa v súvislosti s ochorením COVID-19 na Slovensku udeje," uzavrel Blaškovitš.

Aplikácia Moje ezdravie je aktuálne dostupná v App Store pre iOS. V Google Play pre Android sa realizuje jej overovanie, k dispozícií bude do niekoľkých dní.