Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Arcibiskup a metropolita Ján Babjak SJ poďakoval pápežovi za návštevu

Ján Babjak SJ, foto z archívu. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Babjak vo svojom príhovore poznamenal, že sa tešia návšteve pápeža, pri ktorej predsedal svätej liturgii.

Prešov 14. septembra (TASR) - V Gréckokatolíckej cirkvi na Slovensku je "Peter z Ríma" po celé stáročia veľmi milovaný. Vo svojom záverečnom ďakovnom príhovore po liturgii sv. Jána Zlatoústeho v Prešove to pápežovi Františkovi povedal prešovský arcibiskup a metropolita Ján Babjak SJ. Poďakoval sa mu za návštevu katolíkov byzantského obradu na Slovensku v Prešove, v sídle Gréckokatolíckej metropolie sui iuris.

Babjak vo svojom príhovore poznamenal, že sa tešia návšteve pápeža, pri ktorej predsedal svätej liturgii. "Budeme uvažovať nad Božím slovom, ktoré zaznelo z vašich úst, a vytrysklo z vášho srdca a budeme si ho vštepovať do srdca, aby v nás roznecovalo ešte väčšiu lásku a vernosť k Pánu Ježišovi, k Presvätej Bohorodičke, Ježišovmu krížu, i k vám, drahý Svätý Otče," uviedol vo svojom príhovore Babjak.

Ako ďalej doplnil, ľudia sa budú modliť za pápežovo apoštolské dielo, ktoré koná po celom svete. "Vieme, s akou láskou sa ujímate marginalizovaných ľudí, ako ich milujete, práve preto že trpia a pripodobňujú sa samému Ježišovi Kristovi, ktorý nás vykúpil svojou smrťou na kríži a slávnym Zmŕtvychvstaním," doplnil Babjak a povedal, že sa za pápeža Františka modlia, aby ho Pán ešte dlho rokov zachoval pri vedení cirkvi.

Pápež František po svätej liturgii v Prešove zavíta v utorok aj na košické sídlisko Luník IX, kde pozdraví marginalizované komunity. Neskôr sa presunie na štadión Lokomotívy, kde sa prihovorí mladým ľuďom.