Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Asociácia divadiel a orchestrov SR sa zapojí do pomoci pre Ukrajinu

Na archívnej snímke Jaroslav Dóczy. Foto: FB/Jaroslav Doczy

Podľa slov Kristíny Jedinej z organizácie Človek v ohrození je v súčasnosti každá pomoc veľmi dôležitá.

Nitra 25. februára (TASR) - Asociácia Slovenských Divadiel a Orchestrov (ASDO) chce pomôcť Ukrajine. ASDO sa rozhodla, že bude spolupracovať s neziskovou organizáciou Človek v ohrození pri získavaní financií pre obete vojny.

Konkrétne skutky sú nad všetky deklarácie. Sme preto ochotní spraviť maximum na podporu zbierky, ktorú organizuje nezisková organizácia Človek v ohrození. Naši členovia jej budú robiť propagáciu vo všetkých svojich kultúrnych zariadeniach, aby sme tak podporili finančné aktivity, ktoré budú smerované na pomoc Ukrajine,“ uviedol predseda ASDO Jaroslav Dóczy.

Podľa slov Kristíny Jedinej z organizácie Človek v ohrození je v súčasnosti každá pomoc veľmi dôležitá. „Situáciu na hraniciach Ukrajiny pozorne sledujeme. Ľudia sa obávajú najhoršieho. V prípade eskalácie konfliktu sme pripravení okamžite pomáhať ľuďom na úteku z oblasti bojov a podľa potreby pokračovať v humanitárnej pomoci ľuďom v núdzi. Ďakujeme ASDO, že sa rozhodla okamžite pomáhať a oslovila nás na spoluprácu,“ skonštatovala Jediná.