Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Autodopravcovia budú blokovať hraničný priechod Rusovce-Rajka

Štrajk Únie autodopravcov Slovenska (UNAS) v Bratislave 7. januára 2020. Foto: TASR - Martin Baumann

Blokovať budú autodopravcovia v rovnakom čase aj hraničný priechod Brodské-Kúty na diaľnici D2 v smere na Slovensko.

Bratislava 11. januára (TASR) - Autodopravcovia budú pokračovať vo svojom štrajku aj v nedeľu (12. 1.), blokovať budú hraničné priechody Rusovce-Rajka v smere na Slovensko i Brodské-Kúty. Na sociálnej sieti o tom informuje Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

V nedeľu v čase asi od 22.00 h až do odvolania bude podľa policajtov pre nákladnú dopravu zablokovaný hraničný priechod Rusovce-Rajka v smere na Slovensko. Osobné autá budú mať prejazdný jeden jazdný pruh.

Blokovať budú autodopravcovia v rovnakom čase aj hraničný priechod Brodské-Kúty na diaľnici D2 v smere na Slovensko. Neprejazdný bude ľavý jazdný pruh od 22.00 h až do odvolania. Osobné autá budú môcť prejsť pravým pruhom.

"Úsek cestnej komunikácie na Rožňavskej ulici v smere do mesta bude naďalej prejazdný len v jednom jazdnom pruhu," uzatvárajú policajti.

Štrajk, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska (UNAS) a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka (7. 1.) v Bratislave, Košiciach či na Orave. Únia hovorí o drasticky sa zhoršujúcom podnikateľskom prostredí autodopravcov a žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia jeho nového správcu.