Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Slovensko

V súvislosti so štrajkom autodopravcov je doprava mierne obmedzená

Na snímke odstavená kamiónová doprava počas štrajku autodopravcov na hraničnom priechode Svrčinovec dňa 13. januára 2020. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Na cestách hlavného mesta miestami šoféri hlásia hodinové zdržanie.

Bratislava 13. januára (TASR) – V súvislosti so štrajkom autodopravcov je v Bratislavskom, Žilinskom, Nitrianskom, Banskobystrickom a Košickom kraji doprava mierne obmedzená. Cesty v Trnavskom, Trenčianskom a Prešovskom kraji sú plne prejazdné. Na sociálnej sieti o tom informovala Polícia SR.



V Bratislavskom kraji je Rožňavská ulica v Bratislave prejazdná len v ľavom jazdnom pruhu, hraničný prechod (HP) Brodské je prejazdný a HP Čunovo – Rajka je prejazdný len pre vodičov osobných automobilov, avšak blokovaná je v ňom nákladná doprava.

V Žilinskom kraji je v HP Svrčinovec a Trstená osobná doprava púšťaná v oboch smeroch, nákladná doprava tam stojí. Polícia SR upozornila, že v teréne sú policajné hliadky, ktoré dohliadajú na bezpečnosť a plynulosť premávky.

Doprava v Nitrianskom kraji je od nedele (12. 1.) od 22.00 h v HP Šahy zablokovaná. "Priechod je prejazdný pre osobné a záchranné vozidlá. Každé štyri hodiny je zhruba na desať minút priechod uvoľňovaný pre nákladné autá, ktorých vodiči sa do štrajku nepridali," informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

V Banskobystrickom kraji je pri Šiatorskej Bukovinke 40 kamiónov odstavených v jednom jazdnom pruhu, premávka je striedavo umožnená vo voľnom pruhu. Pri Slovenských Ďarmotách sú v jednom pruhu odstavené štyri kamióny a premávka je striedavo umožnená vo voľnom pruhu. Pri obci Kráľ je odstavených desať kamiónov v jednom jazdnom pruhu a premávka je rovnako striedavo umožnená vo voľnom pruhu.

V HP Milhosť v Košickom kraji je blokovaný vjazd na Slovensko pre nákladnú dopravu po rýchlostnej aj starej ceste.

Autodopravcovia pokračujú v štrajku, na cestách sa zdržíte



Autodopravcovia pokračujú v štrajku aj počas pondelka. Počas dňa bude blokovaná väčšina hraničných priechodov v smere na Slovensko a rovnako zo Slovenska. Osobné autá a autobusy v úsekoch prejdú v oboch smeroch. Dopravu riadia policajti. Rátať treba so zdržaniami. Na cestách hlavného mesta miestami šoféri hlásia hodinové zdržanie. Informujú o tom Zelená vlna RTVS a Stella centrum.

Štrajkujúci autodopravcovia aktuálne blokujú pre kamióny hraničné priechody Trstená, Medveďov, Slovenské Ďarmoty, Šahy, Makov, Svrčinovec či cestu v Krásne nad Kysucou v smere do Čadce, dopravu riadia policajti.



S kolónami od desať do 60 minút treba počítať na cestách do hlavného mesta a rovnako do centra Bratislavy.