Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. BUGÁR: Koalíciu s SNS by sme vysvetlovali len ťažko

Na snímke vpravo prezident SR Andrej Kiska prijal lídra strany Most-Híd Bélu Bugára 7. marca 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Strana Most-Híd by prípadnú koalíciu s SNS vysvetľovala svojim voličom len ťažko, bolo by to negatívne vnímané, aj keď všetko sa dá vysvetliť.

Bratislava 7. marca (TASR) - Strana Most-Híd by prípadnú koalíciu s SNS vysvetľovala svojim voličom len ťažko, bolo by to negatívne vnímané, aj keď všetko sa dá vysvetliť. Uviedol to dnes líder Mosta-Híd Béla Bugár po tom, ako rokoval s prezidentom SR Andrejom Kiskom o výsledku sobotňajších (5.3.) parlamentných volieb.

"Hrubú čiaru po voľbách by mohli urobiť SaS aj OĽaNO-NOVA. Potom ale neplatí vyhlásenie, že len Bugár musí urobiť hrubú čiaru," povedal novinárom Bugár na margo vyhlásenia šéfa OĽaNO-NOVA Igora Matoviča, podľa ktorého závisí možnosť poskladať stredopravú vládu od ochoty Bugára prehodnotiť odmietavý postoj k SNS.



Bugár tvrdí, že SNS musí byť či už v stredopravej vláde alebo aj vo vláde za účasti Smeru-SD. Za kľúčový faktor pritom považuje stabilitu kabinetu, pričom takú vládu, ktorý by závisela od podpory Borisa Kollára (Sme rodina), by za stabilnú nepovažoval. Bugár chce teraz analyzovať, čo je dobré pre Slovensko a podľa toho sa rozhodne.