Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

B. Bugár: Mrzí ma, že slovenskí Maďari prišli o zástupcov v EP

Na archívnej snímke Béla Bugár. Foto: TASR Jakub Kotian

Bugár poďakoval všetkým občanom, ktorí volili a pogratuloval tým, ktorí uspeli.

Bratislava 26. mája (TASR) – Predsedu strany Most-Híd Bélu Bugára mrzí, že Maďari žijúci na Slovensku prišli o svojich zástupcov v Európskom parlamente (EP). Vo stanovisku k eurovoľbám na sociálnej sieti súčasne vyjadril nádej, že predstavitelia krajnej pravice nezískajú dosť mandátov na vytvorenie frakcie, ktorá by mala "skutočnú politickú váhu".

"Mrzí ma, že Maďari žijúci na Slovensku prišli o svojich zástupcov v EP, že bývalý europoslanec za Most-Híd József Nagy nemôže pokračovať v začatej práci v oblasti ochrany menšinových práv. Je to škoda, lebo niektoré veci za nás nikto iný neurobí,” uviedol Bugár. Poďakoval všetkým občanom, ktorí volili a pogratuloval tým, ktorí uspeli. "Čaká ich zložité volebné obdobie," dodal.

Voľby do Európskeho parlamentu by mala vyhrať koalícia Progresívne Slovensko (PS) - Spolu. V europarlamente by mali sedieť aj poslanci Smeru-SD, ĽSNS, KDH, SaS a OĽaNO. Vyplýva to z predbežných neoficiálnych odhadov politických strán po sčítaní všetkých okrskov. Parlamentné SNS, Most-Híd a Sme rodina by nemali dosiahnuť ani päť percent.