Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Prezidentka blahoželá J. Grigarovi k olympijskej medaile

Na snímke slovenský reprezentant vo vodnom slalome Jakub Grigar po finálovej jazde kategórie K1 počas XXXII. letných olympijských hier v Tokiu. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1.

Bratislava 30. júla (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová zablahoželala Jakubovi Grigarovi k striebornej medaile z olympiády v Tokiu. Uviedla to na sociálnej sieti s poďakovaním za skvelé reprezentovanie Slovenska.

"Vďaka fantastickej jazde vodného slalomára Jakuba Grigara má Slovensko ďalšiu olympijskú medailu, tentoraz striebornú v K1. Srdečne blahoželám Jakubovi a teším sa na ďalšie výkony slovenských športovkýň a športovcov v Tokiu," uviedla prezidentka.



E. Heger: Srdečne gratulujem J. Grigarovi, ktorý v Tokiu získal striebro


Predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO) sa teší zo zisku ďalšej medaily na olympijských hrách (OH). Srdečne zablahoželal vodnému slalomárovi Jakubovi Grigarovi, ktorý v Tokiu v piatok získal striebro.

"Som hrdý na našich talentovaných reprezentantov. Ďakujem," uviedol na sociálnej sieti predseda vlády SR.

Na archívnej snímke predseda vlády SR Eduard Heger.
Foto: TASR Jaroslav Novák


B. Kollár poďakoval J. Grigarovi za ďalšiu skvelú správu z Tokia


Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) poďakoval Jakubovi Grigarovi za ďalšiu skvelú správu z Tokia. Vodný slalomár v piatok získal na olympijských hrách (OH) striebornú medailu.

Kollár tvrdí, že Grigar urobil krajine veľkú radosť. K úspechu pod piatimi olympijskými kruhmi mu zagratuloval.

Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1. Pre Slovensko je to druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok (29. 7.) zlato. V ére samostatnosti je to 15. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR, prvá v mužskom kajaku.

Na archívnej snímke predseda Národnej rady SR a predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.
Foto: TASR Jaroslav Novák


B. Gröhling: Blahoželám nášmu vodnému slalomárovi J. Grigarovi


Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) zablahoželal vodnému slalomárovi Jakubovi Grigarovi, ktorý v piatok získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1.

"Olympiáda je tento rok možno atypická, no o to viac robia radosť takéto úspechy," poznamenal šéf rezortu školstva na sociálnej sieti. K zisku strieborného kovu zablahoželal Grigarovi aj štátny tajomník rezortu školstva pre oblasť športu Ivan Husár.

Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera (OĽANO) označil Grigarovu finálovú jazdu za "parádnu". K úspechu mu taktiež zagratuloval. "Velikánska srdečná gratulácia Jakubovi Grigarovi k striebornej medaile v K1. Potvrdzuje tak, že kanoistika patrí k našim najlepším športom," uviedol Kučera s tým, že poďakoval za krásny zážitok. Zároveň dodal, že aj naďalej držíme palce ďalším našim športovcom.



Slovenský vodný slalomár Jakub Grigar získal na OH 2020 v Tokiu striebornú medailu v K1. Pre Slovensko je to druhý cenný kov v Tokiu, trapistka Zuzana Rehák Štefečeková vybojovala vo štvrtok (29. 7.) zlato. V ére samostatnosti je to 15. vodnoslalomárska olympijská medaila pre SR, prvá v mužskom kajaku.