Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

B. Gröhling: Meno šéfa Fondu na podporu športu bude známe do mesiaca

Na archívnej snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Martin Baumann

Predchádzajúci šéf fondu Dušan Guľáš oznámil rozhodnutie rezignovať na svoj post v piatok 19. júna.

Bratislava 24. júna (TASR) - Meno nového predsedu Fondu na podporu športu bude známe v priebehu mesiaca. Vybraného kandidáta má vláda vymenovať pred svojou letnou prestávkou. Pre TASR to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

Priznal, že v hre je viacero kandidátov. "Chceme teraz vybrať naozaj zodpovedného človeka, ktorý sa bude venovať svojej úlohe na čele fondu, a investície, ktoré má fond na podporu športovej infraštruktúry, sa mohli rozposielať prijímateľom na celom Slovensku," uviedol minister.

Hľadanie nového šéfa po odstúpení Dušana Guľáša podľa Gröhlinga neohrozí úlohy, ktoré chce fond v tomto roku splniť. "Všetky kroky robíme systémovo, nový človek nastúpi do rozbehnutého vlaku a bude vedieť plynulo pokračovať v zámere, ktorým je podpora športovej infraštruktúry na celom Slovensku," povedal minister.

Predchádzajúci šéf fondu Dušan Guľáš oznámil rozhodnutie rezignovať na svoj post v piatok 19. júna. Vo funkcii bol necelý mesiac. Štátnemu tajomníkovi ministerstva školstva Ivanovi Husárovi, zodpovednému za oblasť športu, svoj koniec Guľáš zdôvodnil tým, že v súčasnosti je veľmi ťažké ukončiť dlhoročné podnikateľské aktivity tak, aby boli v súlade so štatútom verejnoprávneho činiteľa.

Fond na podporu športu kreovali v závere roka 2019. Jeho cieľom je zabezpečiť efektívnu podporu a rozvoj športu mládeže, vrcholového športu, športovej reprezentácie SR, ale aj športu pre všetkých, i zdravotne znevýhodnených ľudí. Najvyšším, výkonným a štatutárnym orgánom fondu je správna rada, jej členovia majú päťročný mandát.