Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

B. Gröhling: Ministerstvo školstva nezaujíma názor učiteľov na reformu

Na archívnej snímke poslanec NRSR Branislav Gröhling (SaS). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Bývalý šéf rezortu školstva poukazuje i na to, že k dokumentu sa verejnosť sotva dostane.

Bratislava 6. decembra (TASR) - Ministerstvo školstva nezaujíma názor učiteľov na reformu. Bývalý minister školstva Branislav Gröhling (SaS) kritizuje, že na pripomienkovanie je čas len do 16. decembra.

Bývalý šéf rezortu školstva poukazuje i na to, že k dokumentu sa verejnosť sotva dostane. "Je schovaný kdesi v x-tej záložke na webe ministerstva, neobsahuje ani štandardy, ani rámcové učebné plány," uviedol Gröhling.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a Národný inštitút vzdelávania sprístupnili na webových stránkach vzdelananie21.sk verejnú konzultáciu k Projektu nového kurikula pre všetky cykly. V utorok o tom informovalo vedenie ministerstva školstva počas stretnutia s novinármi. "Od 1. decembra do 16. decembra je otvorená verejná konzultácia Projektu nového kurikula pre všetky cykly," píše sa na webe vzdelavanie21.sk.

Gröhling uviedol, že ak chcú učitelia dokument pripomienkovať, musia sa zaregistrovať. Zároveň tvrdí, že niektorým učiteľom už teraz registrácia nefunguje. "A k tomu všetkému ešte aj na webe oznamujú, že si vyhradzujú právo na mazanie pripomienok," upozornil exminister školstva.