Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

B. Gröhling: V školách sa prezenčne vzdeláva 90 percent žiakov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Gröhling vyjadril potešenie, že školy naďalej nie sú ohniskom šírenia infekcie, zdôraznil, že stále ostávajú otvorené.

Bratislava 27. októbra (TASR) - Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 90 percent žiakov, dištančným spôsobom desať percent školákov. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

"Z týchto desiatich percent sa deväť percent vzdeláva online, zvyšné percento prostredníctvom pracovných listov či telefonicky,“ priblížil.

Minister takisto informoval, že počas minulého týždeň sa zrealizovalo rekordných viac ako 300.000 antigénových (Ag) samotestov, dosiahnutá pozitivita bola na úrovni 0,9 percenta. "Momentálne je pozitívnych na ochorenie COVID-19 1,4 percenta zamestnancov škôl, 0,7 percenta školákov,“ dodal. Distribúcia Ag samotestov bude pokračovať naďalej do konca kalendárneho roka.
Na snímke minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling, foto z archívu.
Foto: TASR – Pavel Neubauer

Gröhling vyjadril potešenie, že školy naďalej nie sú ohniskom šírenia infekcie, zdôraznil, že stále ostávajú otvorené. „Aj keď máme čierne okresy, školy ostávajú otvorené, prerušuje sa iba vyučovanie v jednotlivých triedach," upozornil.

Minister sa takisto vyjadril k odmietavému postoju vysokých škôl k plánovanej reforme a predloženému návrhu rezortu. Zdôraznil, že po roku a pol diskusie o zámere a filozofii, kam je potrebné vysoké školy posunúť, je čas na realizáciu konkrétnych krokov. "Je tu pripomienkové konanie a trojtýždňová lehota, počas ktorej možno predložiť konkrétne výhrady ku konkrétnym bodom, nie je možné, aby po roku a pol niekto povedal len to, že to odmieta ako celok, ale nepovie, čo konkrétne a ako si predstavuje inak," dodal Gröhling.