Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Gröhling: V školstve potrebujeme vidieť reálne výsledky, nie reči

Ilustračné foto. Foto: TASR

Za vyše dva roky súčasnej vlády podľa neho v slovenskom školstve nevidieť žiaden pokrok.

Bratislava 15. júna (TASR) - Učitelia, žiaci a rodičia potrebujú vidieť reálne výsledky, nie počúvať kvetnaté reči. Povedal to poslanec NR SR Branislav Gröhling (SaS) v reakcii na stretnutie predsedu vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) s ministerkou školstva Martinou Lubyovou (nominantka SNS). Za vyše dva roky súčasnej vlády podľa neho v slovenskom školstve nevidieť žiaden pokrok.

"Školstvo malo byť prioritou tejto vlády. Peter Plavčan (nominant SNS) síce ohlásil najväčšiu reformu za 25 rokov, ale reálne si ho budeme pamätať ako človeka, ktorý musel odísť pre eurofondový škandál a absurdné prideľovanie dotácií na vedu a výskum," poznamenal Gröhling.

Lubyovej zas vyčíta, že len hovorí o tom, čo sa stane v budúcnosti. O jej skutočnej sile podľa neho vypovedá, keď balíček na obedy 'zadarmo' nepredstavila ona, ale poslanec Robert Fico. "Výsledok je taký, že namiesto koncepčnej reformy sa dnes hovorí o bezplatných školských obedoch," konštatoval.

Gröhling tiež považuje za alibistické, keď predseda vlády aj ministerka školstva zvaľujú zodpovednosť za stagnáciu školstva na mestá, obce a VÚC. Ich vystúpenie označil poslanec NR SR za plné kvetnatých sľubov do budúcna. "Súčasná pani ministerka má za cieľ prerozprávať sa o reforme a opatreniach do konca jej funkčného obdobia," myslí si Gröhling.