Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Premiér: Tragédia v detskom tábore v Turčeku zasiahla Slovensko

Na archívnej snímke minister financií SR Eduard Heger. Foto: TASR - Martin Baumann

V letnom tábore v Turčeku sa v noci na utorok údajne následkom víchrice zranilo sedem detí.

Bratislava 17. augusta (TASR) – Premiér Eduard Heger vyjadril úprimnú sústrasť rodine a pozostalým dieťaťa, ktoré po búrke zomrelo v detskom tábore v Turčeku. Zraneným deťom poprial skoré uzdravenie.

„Tragédia v detskom tábore Turček zasiahla Slovensko. Vyhasnutie ľudského života je vždy bolestivé, obzvlášť, ak ide o dieťa," skonštatoval na sociálnej sieti.



Premiér verí, že všetky zranené deti budú časom v poriadku. Zaželal im skoré uzdravenie.

Gröhling vyjadril sústrasť rodine chlapca, ktorý zomrel v Turčeku



Minister školstva Branislav Gröhling (SaS) vyjadril úprimnú sústrasť rodine a pozostalým sedemročného chlapca, ktorý zomrel po zásahu blesku v detskom tábore v Turčeku. Uviedol to na sociálnej sieti.

„Boli sme informovaní, že v tábore v Turčeku po zásahu blesku zomrel sedemročný chlapec. Je to obrovská tragédia," skonštatoval minister.





B. Kollár a R. Mikulec vyjadrili úprimnú sústrasť rodine zosnulého chlapca


Predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) hlboko zasiahla informácia o úmrtí chlapca a zraneniach ďalších detí po búrke v letnom tábore v Turčeku. Hovorí o obrovskej tragédii. Na sociálnej sieti vyjadril úprimnú sústrasť rodine a pozostalým.



Ku kondolujúcim sa pripojil aj minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO). "Je to nevýslovná tragédia, pozostalým vyjadrujem moju úprimnú a hlbokú sústrasť. Na mieste sú okrem záchranných zložiek prítomné aj intervenčné tímy policajných a hasičských psychológov," uviedol na sociálnej sieti.



Letný stanový tábor v obci Turček v okrese Turčianske Teplice zničila v noci z pondelka (16. 8.) na utorok veterná kalamita. Nachádzalo sa v ňom 104 detí, z ktorých sedem utrpelo zranenia a jedno prišlo o život.