Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

B. Kollár: Poslanci nie sú nad zákonom, predpisy musia dodržiavať

Na archívnej snímke predseda NR SR Boris Kollár. Foto: TASR – Jaroslav Novák

Boris Kollár dodal, že ak chcú poslanci prinavrátiť parlamentu dôveru, musia ísť príkladom.

Bratislava 2. septembra (TASR) - Žiaden poslanec nie je nad zákonom a musí dodržiavať predpisy. Vyhlásil to predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na stredajšej tlačovej konferencii v súvislosti s tým, že v úvode mimoriadnej schôdze si niektorí poslanci z klubu ĽSNS a nezaradení odmietli nasadiť rúško. Nevylúčil, že im bude udelená pokuta za porušenie nariadení.

"Niektorí poslanci si myslia, že sú nad zákonom, že sú vyvolení a že nemusia dodržiavať žiadny predpis. Je mi to veľmi ľúto," povedal Kollár. Priblížil, že poslancov na začiatku schôdze najskôr upozornil a potom vykázal. Pokiaľ bude Národná rada (NR) SR zasadať aj vo štvrtok (3. 9.), budú mať druhú absenciu a hrozí im finančný postih. Dodal, že ak chcú poslanci prinavrátiť parlamentu dôveru, musia ísť príkladom.

V súvislosti s požiadavkou Smeru-SD, aby bol pri diskusii o uznesení k úmrtiu občana SR v Belgicku aj minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nominant SaS), dodal, že nemá nič proti tomu, aby odpovedal na otázky. Poukázal na jeho náročný program. Ak to Smer-SD myslel úprimne, mal podľa neho dať takýto návrh skôr, aby sa vedel zariadiť.