Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

B. Kollár: Predčasné voľby by sa mali konať najneskôr v júni

Na snímke zľava predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) a prezidentka SR Zuzana Čaputová počas stretnutia po hlasovaní o vyslovení nedôvery vláde, vo štvrtok 15. decembra 2022 v Prezidentskom paláci v Bratislave. Národná rada (NR) SR vo štvrtok vyslovila nedôveru vláde Eduarda Hegera. Za jej pád hlasovalo 78 poslancov. Vláda bude ďalej fungovať v demisii s obmedzenými právomocami. Foto: FOTO TASR - Jaroslav Novák

Parlament vyslovil vo štvrtok nedôveru Hegerovej vláde.

Bratislava 15. decembra (TASR) - Predčasné parlamentné voľby by sa mali konať najneskôr v júni, ešte lepší termín by bol v máji. Po stretnutí s prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou to vyhlásil predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina).

"Ja sa zhodujem v termíne predčasných volieb s pani prezidentkou," vyhlásil šéf parlamentu. Konať by sa podľa jeho slov mali čo najskôr.

"Budú musieť zasadnúť politické strany so svojimi klubmi a dohodnúť sa na koordinácii krokov. Chcem pozvať všetky politické strany k okrúhlemu stolu. Musíme sa dohodnúť na predčasných voľbách," povedal Kollár.

Premiér Eduard Heger (OĽANO) po rokovaní s hlavou štátu potvrdil, že v piatok (16. 12.) prezidentka odvolá jeho vládu a zároveň ju dočasne poverí vykonávaním funkcie v obmedzenom rozsahu. "Ostatné veci budú predmetom rokovaní politických strán," poznamenal.

Parlament vyslovil vo štvrtok nedôveru Hegerovej vláde.