Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Boris Kollár sa zúčastní na pohrebe D. Sassoliho v Ríme

Rakvu s pozostatkami zosnulého prezidenta Európskeho parlamentu Davida Sassoliho vystavili v Ríme vo štvrtok 13. januára 2022. Foto: TASR/AP

David Sassoli zomrel v utorok (11. 1.) vo veku 65 rokov na onkologickej klinike v talianskom meste Aviano, kde bol hospitalizovaný.

Bratislava 14. januára (TASR) - Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) sa zúčastní na štátnom pohrebe zosnulého predsedu Európskeho parlamentu (EP) Davida Sassoliho, ktorý sa koná v Bazilike Panny Márie, anjelov a mučeníkov (Santa Maria degli Angeli e dei Martiri) v Ríme. Informoval o tom odbor komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR.

"Pri príležitosti zahraničnej pracovnej cesty zároveň absolvuje bilaterálne rokovanie s predsedom parlamentu Rakúskej republiky Wolfgangom Sobotkom," priblížil odbor komunikácie.

David Sassoli zomrel v utorok (11. 1.) vo veku 65 rokov na onkologickej klinike v talianskom meste Aviano, kde bol hospitalizovaný. Politik už v septembri dostal zápal pľúc, s ktorým skončil v nemocnici v Štrasburgu. Európsky parlament si tento mesiac volí nového predsedu. Sassoli sa však neplánoval uchádzať o znovuzvolenie.

Na pohrebe sa očakáva účasť predsedu Európskej rady Charlesa Michela a tiež predsedníčky Európskej komisie Ursuly von der Leyenovej.