Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

B. Kollár: Sme rodina nie je za 500-eurovú odmenu za účasť vo voľbách

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Predseda OĽANO a poslanec Igor Matovič navrhuje v novele zákona o podmienkach výkonu volebného práva za účasť na tohtoročných voľbách 500 eur pre každého voliča.

Bratislava 28. marca (TASR) - Hnutie Sme rodina nepodporí paušálnu 500-eurovú odmenu za účasť vo voľbách. Vyplýva to z utorkového vyjadrenia predsedu hnutia a parlamentu Borisa Kollára.

Kollár považuje návrh za diskriminačný voči ďalším voľbám. Ako poznamenal, pre niekoho sú najdôležitejšie parlamentné voľby, pre iného prezidentské či voľby do Európskeho parlamentu. "Keby sme každému mali dať po 500 eur, je to desať miliárd. Z tohto dôvodu je to neuskutočniteľné," podotkol.

Peniaze z mimoriadnej dane pre rafinérie je podľa Kollára dobré adresne použiť a dať ich tým najnúdznejším. "Ale za to, aby každý dostal paušálne 500 eur, za to rozhodne nie sme," podotkol.

K rétorike o možnom falšovaní volieb povedal, že neverí, že voľby budú falšované. Za krok k transparentnosti považuje napríklad návrh zákona o povinnom zverejňovaní zápisníc, ktorú parlament posunul do druhého čítania.

Predseda OĽANO a poslanec Igor Matovič navrhuje v novele zákona o podmienkach výkonu volebného práva za účasť na tohtoročných voľbách 500 eur pre každého voliča. Rokovanie o návrhu sa začalo v parlamente v utorok.