Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

B. Kollár vyzýva k slušnosti v pléne a diskusii bez urážok

Na archívnej snímke z 1. februára 2022 predseda NR SR Boris Kollár (Sme rodina) počas rokovania 55. schôdze Národnej rady SR v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Poslanecké grémium sa zišlo na návrh predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Chcel, aby sa na ňom zaoberali piatkovými vyjadrovaniami I. Matoviča (OĽANO) na adresu J. Blanára.

Bratislava 22. februára (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) vyzval poslancov i členov vlády, aby sa počas diskusie správali slušne, neurážali sa a šli príkladom ľuďom. Uviedol to na utorkovom poslaneckom grémiu. Zároveň odsúdil akékoľvek invektíva a napádanie ktoréhokoľvek podpredsedu parlamentu či poslanca. Deklaroval, že takéto konanie sa nebude viac tolerovať.

"Vyzývam všetkých poslancov naprieč politickým spektrom, rovnako to platí aj pre vládu SR, pre každého ministra, aby sme pri rokovaní, pri predkladaní zákonov alebo v rozprave dodržiavali elementárnu slušnosť, aby sme sa neurážali, nenadávali si a aby sme šli príkladom ľuďom," vyhlásil Kollár.

Poslanecké grémium sa zišlo na návrh predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Chcel, aby sa na ňom zaoberali piatkovými (18. 2.) vyjadrovaniami ministra financií Igora Matoviča (OĽANO) na adresu podpredsedu parlamentu Juraja Blanára (Smer-SD), ktorý počas jeho vystúpenia viedol rokovanie.