Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Babiš príde na oslavy 30. výročia nežnej revolúcie do Bratislavy

Na archívnej snímke Andrej Babiš. Foto: TASR/AP

Úvodnú časť dňa strávi Babiš na podujatiach v Prahe. Najskôr sa zúčastní na oslavách v tamojšom Národnom múzeu a potom sa presunie s premiérmi ostatných krajín V4 na obed do Kramářovej vily na Letnej.

Praha 23. októbra (TASR) - Český premiér Andrej Babiš navštívi 17. novembra Slovenskú republiku. Na pozvanie predsedu slovenskej vlády Petra Pellegriniho (Smer-SD) sa zúčastní na oslavách 30. výročia nežnej revolúcie v Bratislave. TASR to v stredu potvrdila Babišova hovorkyňa Jana Adamcová.

Úvodnú časť dňa strávi Babiš podľa Adamcovej na podujatiach v Prahe. Najskôr sa zúčastní na oslavách v tamojšom Národnom múzeu a potom sa presunie s premiérmi ostatných krajín Vyšehradskej štvorky na slávnostný obed do Kramářovej vily na Letnej.

"Po skončení obeda neskôr popoludní odletí pán premiér na oslavy do Bratislavy, kam ho pozval slovenský premiér Pellegrini," uviedla Adamcová.

Deň predtým navštívi Slovensko aj český prezident Miloš Zeman. Stane sa tak pri príležitosti otvorenia Českého domu v Bratislave. V budove sa bude nachádzať multifunkčná sála, galéria, kancelárske a malé ubytovacie zázemie, ako aj gastronomická prevádzka.