Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Bankomatoví zlodeji vykradli z 13 bankomatov asi 1,7 milióna eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Zlodejom sa 14. bankomat vykradnúť nepodarilo.

Bratislava 2. apríla (TASR) - Bankomatoví zlodeji vykradli z 13 bankomatov približne 1,7 milióna eur. Išlo o organizovanú skupinu, koľko mala členov, sa ešte nevie. Policajti zatiaľ obvinili troch ľudí, stíhajú ich vo väzbe. Informoval o tom dnes policajný prezident Tibor Gašpar. Zlodeji sa podľa neho pokúsili minulý týždeň v noci zo štvrtka na piatok vykradnúť aj 14. bankomat, no nepodarilo sa im to.

"Je isté, že boli použité kópie originálnych kľúčov, ktoré idú do bankomatu, boli pre páchateľov známe trezorové kódy a boli známe aj kódy od alarmov, ktoré chránia priestory, v ktorých sú bankomaty umiestnené," povedal Gašpar. Podotkol, že jedna súkromná bezpečnostná služba (SBS) sa starala o priestory a iná dopĺňala bankomaty.

Gašpar vyzdvihol prácu policajtov z Prešovského kraja, ktorí kontrolovali posádku jedného automobilu z krádeže. "Išlo o páchateľov, ktorí boli oblečení v čiernych odevoch, ktoré používajú SBS-ky, ale bez označenia," povedal Gašpar. Policajtom sa to nezdalo a začali kontrolovať, prečo nie sú označení. "Policajti kontrolovali, prečo sú bez označenia a došlo až k tomu, že kontrolovali aj motorové vozidlo, v ktorom našli kazety z práve vybraného automatu," povedal. Bolo v nich približne 200.000 eur. Auto bolo podľa Gašpara vybavené automatickým otáčaním tabuľky s evidenčným číslom vozidla. "Niektorí páchatelia to s obľubou využívajú a dovážajú si to z Poľskej republiky," uzavrel.