Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Zadržali ďalších ľudí, ktorí sa mali podieľať na vylúpení bankomatov

Zabezpečovanie stôp pri bankomate v nákupnom stredisku Centrum v Prešove Foto: TASR/Ján Lašák

Momentálne je v tejto veci obvinených a väzobne stíhaných šesť ľudí. Prvých troch mužov zadržali a obvinili krátko po krádeži.

Bratislava 18. apríla (TASR) – Polícia v týchto dňoch v Košiciach zadržala ďalších troch ľudí, ktorí sa údajne podieľali na lúpeži 14 bankomatov koncom marca tohto roka.

Pri krádeži na východe Slovenska si zlodeji odniesli 1,7 milióna eur. Dvaja z týchto mužov boli zamestnancami SBS. V Televíznych novinách o tom dnes informovala televízia Markíza.

Momentálne je v tejto veci obvinených a väzobne stíhaných šesť ľudí. Prvých troch mužov zadržali a obvinili krátko po krádeži. "Už od začiatku sa hovorilo, že bez prítomnosti niekoho z SBS, ktorá mala bankomaty na starosti, by to nešlo. Zlodeji totiž mali všetky kódy či kľúče," uviedla dnes televízia.

Policajný prezident Tibor Gašpar pre Markízu potvrdil, že počas lúpeže zlodeji použili kópie originálnych kľúčov, ktoré idú do bankomatu. "Boli pre páchateľov známe trezorové kódy aj kódy od alarmov, ktoré chránia priestory, v ktorých sú bankomaty umiestnené," povedal Gašpar.

Stále však nie je známe, kde sú zvyšné peniaze z lupu. "Polícia zaistila 200.000 eur, ktoré boli zaistené vo Svite," uviedla hovorkyňa Policajného prezídia Andrea Dobiášová.