Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Na východe Slovenska v noci úradovali bankomatoví zlodeji

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa informácií TASR páchatelia sa údajne pokúsili vniknúť do jedenástich bankomatov umiestnených v Prešovskom kraji a do dvoch v Košickom kraji.

Prešov/Košice 29. marca (TASR) – Na východnom Slovensku v noci na dnes pravdepodobne znovu úradovali bankomatoví zlodeji.

Podľa informácií TASR páchatelia sa údajne pokúsili vniknúť do jedenástich bankomatov umiestnených v Prešovskom kraji a do dvoch v Košickom kraji.

Hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiášová TASR potvrdila, že polícia sa takýmto prípadom zaoberá. Či išlo o krádež, prípadne iba o pokus o vniknutie zatiaľ polícia nepotvrdila.

„Na prípade pracuje Národná kriminálna agentúra spolu s ďalšími zložkami krajských riaditeľstiev Policajného zboru v Prešove a Košiciach. Vzhľadom na to, že prebiehajú procesné úkony, polícia zatiaľ k prípadu neposkytuje žiadne bližšie informácie,“ konštatovala Dobiášová.

Policajti hliadkujú pri bankomatoch aj pri nákupných strediskách Družba a Centrum v Prešove. Priestory v okolí prístrojov sú vyznačené policajnými páskami a prebiehajú tu vyšetrovacie úkony a pravdepodobne zabezpečovanie dôkazov.

Napriek tomu, že k zariadeniam sa nedá dostať do bezprostrednej blízkosti, napríklad bankomat pri Družbe nemá z diaľky viditeľné povrchové poškodenie. Oba prístroje sú označené logom Slovenskej sporiteľne (SLSP). Minimálne ďalšie dva bankomaty, ktoré boli označené policajnými páskami v Prešove patria tej istej spoločnosti.
Zabezpečovanie stôp pri bankomate v nákupnom stredisku Centrum v Prešove
Foto: TASR/Ján Lašák

Hovorca Slovenskej sporiteľne a. s. Štefan Frimmer TASR potvrdil, že z bankomatov, ktoré patria ich spoločnosti bola odcudzená finančná hotovosť. Presnú sumu však zatiaľ nešpecifikoval. Dodal, že SLSP je nápomocná polícii pri objasňovaní tohto skutku.

Môžeme potvrdiť, že sme zaznamenali útok na viacero bankomatov na východnom Slovensku. Vzhľadom na prebiehajúce policajné vyšetrovanie nemôžeme v súčasnosti poskytnúť detailnejšie informácie. Jedenásť bankomatov v Prešovskom kraji a dva v Košickom kraji sú momentálne mimo prevádzky, robíme všetko pre to, aby boli čo najskôr funkčné,“ informoval Frimmer.

Dodal, že klienti môžu zatiaľ na výber hotovosti využiť najbližšie funkčné bankomaty v okolí, prípadne otvorené obchodné miesta banky.