Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

Nezávislý kandidát Ján Lunter má podporu aj SDKÚ-DS

Na snímke kandidát na post predsedu BBSK Ján Lunter. Foto: TASR/Branislav Račko

Strana je presvedčená, že jeho zvolenie je čoraz reálnejšie.

Banská Bystrica 5. októbra (TASR) - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) môže mať po štyroch rokoch opäť demokratického predsedu. Tvrdí to SDKÚ-DS, ktorá dnes verejne vyjadrila podporu kandidátovi na šéfa kraja Jánovi Lunterovi. Je presvedčená, že jeho zvolenie je čoraz reálnejšie.

"Sme radi, že sa demokratickí politici v BBSK zbavujú svojich ideologických postojov a záujmy obyvateľov povyšujú nad svoj osobný či stranícky prospech. Oceňujeme, že nachádzajú zhodu na podpore kandidáta, ktorý má reálnu šancu vrátiť župe demokratické a proeurópske smerovanie. Pre SDKÚ-DS je podpora podnikateľa, zamestnávateľa a slušného človeka Jána Luntera prirodzenou voľbou, preto mu vyjadrujeme podporu v zápase o post predsedu BBSK," konštatoval prvý podpredseda SDKÚ-DS Milan Roman.

Podľa neho súčasné vedenie kraja pod rúškom zvrátenej ideológie jednak šíri nenávisť voči rôznym skupinám ľudí, zároveň však vedome ochudobňuje región a obyvateľov. "Svojím amaterizmom, ale aj vedome prišli o možnosti získavať finančné prostriedky, ktoré by pomohli modernizovať celý región a ktoré by zároveň vytvorili podmienky pre vznik nových pracovných miest, rast platov a zvyšovanie životnej úrovne," dodal.

V BBSK je aktuálne 12 kandidátov. Sú nimi Stanislav Mičev (nezávislý), Ivan Saktor (nezávislý), Alena Pivovarčiová (Nový Parlament), Ján Lunter (nezávislý), Miroslav Gálik (Národ a spravodlivosť), Vojtech Kökény (Strana rómskej koalície), Martin Juhaniak (nezávislý), Jozef Sásik (Slovenská ľudová strana Andreja Hlinku), Zdenek Očovan (Politická strana NAJ), Igor Kašper (nezávislý), Milan Urbáni (SMS) a Marian Kotleba (ĽSNS).