Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

Beh pre zdravé prsia opäť upozorní na dôležitosť prevencie

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Beh pre zdravé prsia je súčasťou celoeurópskej akcie prevencie karcinómu prsníka Europa Donna - Breast Health Day 2024.

Bratislava 24. mája (TASR) - Osvetové podujatie Beh pre zdravé prsia v sobotu (25. 5.) opäť upozorní na dôležitosť prevencie a starostlivosti o svoje zdravie. Uskutoční sa od 9.00 do 14.00 h na bratislavskej Železnej studničke. Súčasťou podujatia budú osvetové stanovištia, možnosť bezplatnej konzultácie s lekárom či príležitosť nacvičiť správne vyšetrenie prsníkov na prsníkovom fantóme.

"Hlavným programom budú osvetové stanovištia pacientskych organizácií Amazonky a Ružová stužka aj zdravotných poisťovní s bezplatným odborným poradenstvom a konzultáciou s lekárom, odporúčaniami k správnej životospráve a prevencii, dôležitými kontaktmi na mamografické pracoviská a množstvom edukačných materiálov," priblížili Amazonky a Ružová stužka, ktoré podujatie organizujú.

Beh pre zdravé prsia je súčasťou celoeurópskej akcie prevencie karcinómu prsníka Europa Donna - Breast Health Day 2024. Podujatie sa koná pod záštitou Národného onkologického inštitútu a Ministerstva zdravotníctva SR. Záštitu prevzal aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba.