Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO: Béla Bugár opäť hlasoval v sprievode svojej manželky

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár vhadzuje hlasovací lístok v Referende 7. februára 2015 v Šamoríne. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Bugár sa doteraz zúčastnil na všetkých voľbách a nevynechal ani jedno referendum.

Šamorín 7. februára (TASR) – Predseda strany Most-Híd Béla Bugár sa zúčastnil na referende o rodine v mieste svojho trvalého bydliska v Šamoríne. Hlasovací lístok vhodil do urny v sprievode svojej manželky krátko po 8. hodine.

Bugár sa doteraz zúčastnil na všetkých voľbách a nevynechal ani jedno referendum. "Je to určitým spôsobom nástroj priamej demokracie. Vždy treba povedať svoj názor, aj keď človek s niečím nemusí súhlasiť, myslím si, že je to veľmi dôležité," zdôraznil Bugár. Podľa jeho ďalších slov, ak ľudia chcú povedať, čo žiadajú od politikov a zasiahnuť do politického vývoja spoločnosti, majú túto možnosť, ktorú by mali využiť.


"Otázky nie sú najlepšie položené. Považujem za dôležité, že ak chceme chrániť rodinu, musíme v prvom rade chrániť deti a potom hovorme o tom, ako pomáhať rodine, ako pomáhať deťom," uviedol.

Podľa jeho ďalších slov sú referendá v niektorých prípadoch zbytočné. "Niekedy to chcú niektorí využiť a zneužiť v prospech svojej politickej kampane. Ako vidíme, avizovali už minimálne z dvoch strán, že budú otázky, bude ďalšie referendum. Podľa mňa je to neprístupné," podčiarkol Bugár. Dodal, že ak referendum organizuje občianska spoločnosť, je to absolútne v poriadku, ale ak to organizujú politické strany, je za tým vždy politický účel. "V takomto prípade by mali finančne prispieť politické strany na kampaň a výdavky spojené s referendom, ktoré teraz hradia občania," uzavrel Bugár.