Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Biskup J. Haľko pozýva pred návštevou pápeža na modlitbu ruženca

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR

Pápež František prichádza podľa bratislavského pomocného biskupa, aby nás najmä posilnil vo viere.

Bratislava 26. júla (TASR) - Bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, ktorý je zodpovedný za duchovnú prípravu na septembrovú návštevu Svätého Otca, pozýva každý deň na modlitbu jedného desiatku ruženca. Ako uviedol, pápež František je mariánsky ctiteľ a denne rozjíma nad 15 tajomstvami ruženca. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska.

"Chcem vás pozvať, aby sme sa odteraz modlili jeden desiatok, aby návšteva Svätého Otca priniesla dobré duchovné ovocie, aby sme spolu s Máriou a Jozefom kráčali za Ježišom Kristom," uviedol Haľko. Pápež František prichádza podľa bratislavského pomocného biskupa, aby nás najmä posilnil vo viere. "Ak sa budeme pravidelne každý deň modliť jeden desiatok a prosiť Pannu Máriu, aby orodovala za nás hriešnych, budeme prosiť aj o to, aby slová Svätého Otca padli na úrodnú pôdu. Tým dobrým ovocím je hlbší vzťah k Ježišovi Kristovi. Začnime sa modliť, aby sme mali v polovici septembra hlboký duchovný zážitok," vyzval Haľko.

Pápež František na septembrovej (12. - 15. 9.) návšteve Slovenska navštívi Bratislavu, Košice, Prešov a Šaštín. Stretne sa s troma najvyššími ústavnými činiteľmi, ale aj zástupcami židovskej či rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca. Vyplýva to z programu návštevy.