Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Biskupi, kňazi či katechéti sa stretávajú so Svätým Otcom

Na snímke pápež František a bratislavský arcibiskup a predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Stanislav Zvolenský (vľavo) počas privítacieho ceremoniálu v Prezidentskom paláci 13. septembra 2021 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Súčasťou stretnutia v Katedrále sv. Martina je okrem príhovoru pápeža aj pozdrav Zvolenského.

Bratislava 13. septembra (TASR) - V priestoroch Katedrály sv. Martina v Bratislave sa v pondelok dopoludnia stretávajú so Svätým Otcom Františkom biskupi, kňazi, zasvätené osoby, seminaristi a katechéti. S biskupmi sa hlava katolíckej cirkvi stretne ešte raz, a to v stredu 15. septembra počas modlitbového stretnutia v Národnej Svätyni v Šaštíne, ktoré sa uskutoční pred svätou omšou.

Pápeža pri vchode do katedrály privítal bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský a miestny farár, ktorý mu podal kríž a svätenú vodu na pokropenie. Po krátkej tichej modlitbe Svätý Otec František pristúpil k oltáru.

Súčasťou stretnutia v Katedrále sv. Martina je okrem príhovoru pápeža aj pozdrav Zvolenského. Zúčastnení sa s pápežom spoločne pomodlia aj modlitbu Otče náš. Hlava katolíckej cirkvi pozdraví biskupov aj jednotlivo.

Popoludní pápež František súkromne navštívi centrum Betlehem v Bratislave. Čaká ho tiež stretnutie so židovskou komunitou na Rybnom námestí. V pondelok večer sa s pápežom na apoštolskej nunciatúre stretne predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) a predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).