Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Biskupi poďakovali všetkým,ktorí prispeli k príprave návštevy pápeža

Na snímke príchod Svätého Otca papamobilom na stretnutie s mladými na Štadióne Lokomotíva v Košiciach 14. septembra 2021. Foto: TASR – Roman Hanc

Vďaku vyjadrili aj tým, ktorí sa postarali o celú logistiku či pomáhali zdravotne hendikepovaným osobám.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Slovenskí biskupi ďakujú všetkým, ktorí svojou pomocou a obetavosťou prispeli k príprave návštevy pápeža Františka na Slovensku. V poďakovaní, ktoré zaznie v kostoloch v nedeľu (19. 9.), uvádzajú, že Svätý Otec svojou návštevou Slovenska rozsial mnoho dobrých semienok do našej pôdy.

Poďakovanie biskupi adresovali policajtom, vojakom, hasičom a zdravotníkom a spolu s nimi všetkým príslušníkom zložiek štátu, ktoré sa zapojili do realizácie tejto apoštolskej cesty. "Ďakujeme za ústretovosť prezidentskej kancelárii, vláde SR i miestnym samosprávam. Samozrejme, ďakujeme organizátorom, architektom, stavebníkom, kňazom, ktorí chystali liturgie, autorom programov aj všetkým účinkujúcim," uvádzajú biskupi.

Vďaku vyjadrili aj tým, ktorí sa postarali o celú logistiku či pomáhali zdravotne hendikepovaným osobám. "Osobitným spôsobom ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a ich koordinátorom, ktorí podali nesmierny výkon," podotkli slovenskí biskupi s tým, že veľmi si všetku túto pomoc vážia a prosia Pána, aby ju štedro odmenil a požehnal.

Na snímke prijímanie pod obojím pred Mestskou športovou halou v Prešove. Každý veriaci mal novú lyžičku, ktoré rozdávali dobrovoľníci. Prešov, 14. septembra 2021.
Foto: TASR - Milan Kapusta


"Svätý Otec svojou návštevou Slovenska rozsial mnoho dobrých semienok do našej pôdy," poznamenali biskupi s tým, že mu za to ďakujú. Zároveň všetkým prajú, aby z nich dokázali vypestovať bohatú úrodu pre duchovné dobro celej krajiny.

Pápež František absolvoval apoštolskú cestu na Slovensko od nedele do stredy (12. - 15. 9.). Počas svojho pobytu navštívil Bratislavu, Prešov, Košice a Šaštín.