Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Biskupi považujú útoky na lekárov a odborníkov za neprijateľné

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lekárom a odborníkom, ktorí sa stali terčmi útokov, biskupi vyjadrujú svoju blízkosť a podporu, tlmočil postoj KBS Chovanec.

Badín 12. októbra (TASR) – Za absolútne neprijateľné považujú slovenskí biskupi útoky a vyhrážky na lekárov a odborníkov, ktorí sa angažujú v boji proti pandémii ochorenia COVID-19 a jej dôsledkom. Informoval o tom v utorok v Badíne, kde sa konalo 100. plenárne zasadnutie Konferencie biskupov Slovenska (KBS), generálny sekretár KBS a banskobystrický diecézny biskup Marián Chovanec.

„Lekárom a odborníkom, ktorí sa stali terčmi útokov, biskupi vyjadrujú svoju blízkosť a podporu. Veriacich prosia, aby žiadne prejavy nepriateľstva vo svojom okolí nedopustili. Čosi také nijako nezodpovedá duchu Kristovho evanjelia ani duchu spolunažívania v občianskej spoločnosti,“ tlmočil postoj KBS Chovanec.

V súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou v krajine biskupi na plenárnom zasadnutí nehovorili o obmedzeniach pri slávení liturgie alebo dišpenzoch.

„Nehovorili sme o nejakom plošnom dišpenze, čo sa týka účasti na bohoslužbách. S bolesťou si uvedomujeme, že situácia sa zhoršuje, ale na druhej strane sme si uvedomili, že je vhodné na to reagovať lokálne, podľa diecéz. Jednotliví diecézni biskupi budú samostatne reagovať na aktuálnu situáciu,“ konštatoval predseda KBS a bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.