Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Biskupi budú počas Vianoc a Nového roka slúžiť omše v katedrálach

Svätá omša v deň Sviatku všetkých svätých vo Farskom kostole nanebovzatia Panny Márie v Banskej Bystrici v piatok 1. novembra 2013. Foto: TASR/Dušan Hein

Slávnostné omše s biskupmi sa počas sviatkov uskutočnia vo všetkých diecézach na Slovensku.

Bratislava 23. decembra (TASR) - Polnočnú sv. omšu v Katedrále sv. Martina v Bratislave 24. decembra bude sláviť bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský spolu s pomocným biskupom Mons. Jozefom Haľkom.

Na slávnosť Narodenia Pána 25. decembra o 09.00 h Slovenský rozhlas-RTVS odvysiela v priamom prenose svätú omšu z Katedrály sv. Martina v Bratislave, ktorej hlavným celebrantom bude bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko.

Pontifikálnu sv. omšu v bratislavskej katedrále bude v tento sviatok o 10.30 h celebrovať bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský.

V predvečer Nového roka, 31. decembra popoludní o 16.00 h sa bude v Katedrále sv. Martina konať pontifikálna sv. omša s adoráciou a poďakovaním na konci občianskeho roka a na záver s eucharistickým požehnaním.

Na slávnosť Bohorodičky Panny Márie 1. januára 2014 o 10.30 h sa uskutoční v Katedrále sv. Martina slávnostná omša s arcibiskupom Zvolenským a ďalšími biskupmi. Táto sv. omša je zároveň venovaná aj novému občianskemu roku a výročiu vzniku Slovenskej republiky a obvykle sa na nej zúčastňujú najvyšší predstavitelia štátu. V priamom prenose ju odvysiela RTVS.

Bohatý duchovný program počas sviatkov pripravili aj v Ordinariáte Ozbrojených síl (OS) a Ozbrojených zborov (OZ) Slovenskej republiky. Slávnostné omše sa budú konať v hlavnom chráme ordinariátu - v Katedrále sv. Šebastiána v Bratislave-Krasňanoch, ako aj na mnohých miestach na celom Slovensku. Ordinár OS a OZ SR Mons. František Rábek uskutoční na Štedrý deň 24. decembra o 14.00 h pastoračnú návštevu spojenú so slávením sv. omše v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v Nitre.

V noci bude ordinár Rábek slúžiť polnočnú omšu v Katedrále sv. Šebastiána v Bratislave.

Na slávnosť Narodenia Pána 25. decembra o 10.30 bude Mons. Rábek celebrovať sv. omšu v Katedrále sv. Šebastiána. V bratislavskom hlavnom chráme Ordinariátu OS a OZ SR bude Rábek sláviť aj pontifikálnu omšu na sviatok Svätej rodiny - v nedeľu 29. decembra. V predvečer Nového roka, 31. decembra, sa o 16.00 h uskutoční v katedrále v Bratislave-Krasňanoch ďakovná sv. omša s ordinárom Františkom Rábekom.

Na slávnosť Bohorodičky Panny Márie 1. januára 2014 bude o 10.30 h ordinár Rábek koncelebrovať pontifikálnu sv. omšu s bratislavským arcibiskupom metropolitom a ďalšími biskupmi v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

Slávnostné omše s biskupmi sa počas sviatkov uskutočnia vo všetkých diecézach na Slovensku, informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska v Bratislave.