Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Biskupi vyhlásili charitatívnu zbierku na pomoc pre núdznych na Kube

Žena s natáčkami vo vlasoch a ochranným rúškom na tvári kráča ulicou v centre Havany, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Zbierka má byť jedným z ovocí návštevy Svätého Otca na Slovensku, ktorý opakovane upriamuje pozornosť na ľudí, ktorí majú ťažkosti a zostávajú prehliadaní.

Bratislava 21. septembra (TASR) - Biskupi Slovenska vyhlásili charitatívnu zbierku na pomoc pre núdznych na Kube. Vo všetkých kostoloch bude v nedeľu 26. septembra. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska na svojom webe.

Zbierka má byť jedným z ovocí návštevy Svätého Otca na Slovensku, ktorý opakovane upriamuje pozornosť na ľudí, ktorí majú ťažkosti a zostávajú prehliadaní. "Problémy Kuby prehĺbila celosvetová pandémia nového koronavírusu. Situácia narastajúcej materiálnej chudoby v tejto krajine je pre nás pripomienkou toho, že máme byť za čo vďační, a zároveň by sme nemali prehliadať tých, ktorí rovnaké šťastie nemajú," uviedli biskupi vo vyhlásení.

Cieľom podľa nich je podeliť sa tak, ako sa v minulosti iní podelili s nami, keď sme to potrebovali. Biskupi prosia ľudí o štedrosť v duchu povzbudení, ktoré mohla verejnosť počuť počas návštevy Svätého Otca na Slovensku (12. - 15. 9.).