Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Biskupi vynovili svoju webovú stránku

Web KBS obsahuje viac ako tisíc verejne prístupných dokumentov zo života Katolíckej cirkvi na Slovensku i vo svete a stovky dokumentov pápežov.

Bratislava 24. septembra (TASR) - Konferencia biskupov Slovenska (KBS) spustila novú verziu webovej stránky www.kbs.sk, ktorá sa zakladá na princípe poskytovania informácií a aktuálnych dokumentov zo života katolíckej cirkvi doma i vo svete. Nový web nahrádza stránku, ktorá bola spustená v roku 2005.

Web KBS obsahuje viac ako tisíc verejne prístupných dokumentov zo života Katolíckej cirkvi na Slovensku i vo svete a stovky dokumentov pápežov. Nový rozmer elektronickej komunikácie je postavený i na práci s viacerými odkazmi na iné katolícke internetové stránky.

"Po siedmich rokoch bolo potrebné posunúť sa vo forme i obsahu o kúsok ďalej. K spravodajskej stránke www.tkkbs.sk tak pribudla vynovená stránka o oficiálnych informáciách venujúcich sa katolíckej cirkvi. Všetko v novom šate i štruktúre," uviedol hovorca KBS Jozef Kováčik. Tvrdí, že na stránke chcú ponúknuť aj iné ako len textové súbory. "Už teraz pracujeme s foto i videosekciami. Pracujeme aj na verziách pre iPhone a iPad. Tie budú spustené onedlho. Takisto sa venujeme aj sekcii komisií a rád KBS. Aj v tejto oblasti by sme radi čoskoro postúpili o krok vpred," odhalil ďalšie plány Kováčik.

Stránka je postavená na prehľadnom menu. V časti Cirkev nájdu návštevníci informácie o Katolíckej cirkvi na Slovensku, pôsobení Benedikta XVI., odkazy na informácie o Vatikáne, rímskej kúrii a Apoštolskej nunciatúre. V abecednom poradí je tiež možné nájsť odkazy na biskupské konferencie v Európe a vo svete. Ďalšia časť je osobitne venovaná činnosti a práci KBS s adresárom. V slovenskom, talianskom, nemeckom a anglickom jazyku je tiež možné nájsť historický prierez činnosti KBS. Cirkevné provincie mapujú rozdelenie cirkevných provincií na Slovensku a katolícke misie v zahraničí.

Stovky oficiálnych dokumentov a vyhlásení katolíckej cirkvi integruje biskupská konferencia na jednom mieste v sekcii Dokumenty a vyhlásenia. Na modernom portáli nechýbajú tiež aktuálne adresáre na rehole a spoločenstvá, cirkevné školstvo a masmédia. Špeciálnou časťou je tiež odkaz na Tlačovú kanceláriu KBS (TK KBS). Stránka obsahuje aktuálne bannery s odkazmi na prebiehajúci Rok sv. Cyrila a Metoda a chystaný Rok viery. Nechýbajú odkazy na online Sväté písmo, Katechizmus Katolíckej cirkvi, liturgické čítania, liturgiu hodín a portál Moja komunita. Priemerná mesačná návštevnosť oficiálnej stránky KBS sa pohybuje na úrovni 50.000 až 60.000 unikátnych prístupov.