Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Blahorečenie Titusa Zemana prilákalo do hlavného mesta cez 33.000 ľudí

Na snímke vpravo legát pápeža Františka, kardinál Angelo Amato, prefekt Kongregácie pre kauzy svätých počas slávnostného blahorečenia Titusa Zemana 30. septembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Pápež František stanovil dátum liturgického slávenia sviatku nového blahoslaveného na 8. januára, čo je deň Titusovho odchodu do večnosti.

Bratislava 3. októbra (TASR) - Viac ako 33.000 ľudí prilákalo do Bratislavy blahorečenie slovenského saleziána Titusa Zemana. Ako informoval dnes TASR hovorca saleziánov Rastislav Hamráček, z toho 25.000 prišlo na hlavnú sobotnú (30.10.) slávnosť spojenú s úkonom blahorečenia. Medzi nimi bolo približne 500 kňazov, dvaja kardináli a desiatky biskupov zo Slovenska i zahraničia.

"Prežili sme jedinečné dni. Tešíme sa z veľkého daru dona Titusa Zemana. Ďakujeme Bohu, že don Titus Zeman bol Svätým Otcom Františkom blahorečený a že rozhodol, že ho môžeme uctievať ako blahoslaveného," uviedol bratislavský arcibiskup metropolita Stanislav Zvolenský. Počas blahorečenia bolo v službe aj 180 dobrovoľníkov, 156 policajtov, 50 pracovníkov súkromnej bezpečnostnej služby a 20 zdravotníkov vrátane lekárov a záchranárov.

"Pápež František stanovil dátum liturgického slávenia sviatku nového blahoslaveného na 8. januára, čo je deň Titusovho odchodu do večnosti. Miestom trvalého uctievania relikvií Titusa Zemana sa stal Kostol Sedembolestnej Panny Márie v bratislavských Vajnoroch," uzavrel Hamráček.