Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Blanár: Občania sa nemusia báť rozhodnutí v neprospech Slovenska

Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár počas tlačovej konferencie k 20. výročiu vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie v priestoroch univerzitného výskumného centra na pôde Žilinskej univerzity v Žiline v pondelok 26. februára 2024. Foto: TASR - Daniel Stehlík

Premiér Robert Fico po pondelkovom rokovaní vlády vyhlásil, že Slovensko nebude na bilaterálnej báze ponúkať Ukrajine možnosť spolupráce v podobe účasti slovenských vojakov na území Ukrajiny.

Žilina 26. februára (TASR) - Občania nemusia mať obavy, že by premiér alebo Slovenská republika prijali rozhodnutia v ich neprospech alebo v neprospech SR. Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) to povedal v pondelok na tlačovej konferencii v Žiline v súvislosti s pondelkovým rokovaním vlády SR.

"Podporujem všetky kroky premiéra. Zvolanie bezpečnostnej rady aj mimoriadne zasadnutie vlády, kde si pozíciu pripravil tak, aby sme ju mohli komunikovať aj v Paríži. V tejto fáze by bolo z našej strany neseriózne, aby sme otvárali viac. Pretože všetko sa bude diať na rokovaniach, ktoré čakajú premiéra. Postoj SR je jasný, sme za akékoľvek hľadanie mierových riešení a predovšetkým zastavenie bojov," doplnil.

Premiér Robert Fico (Smer-SD) po pondelkovom rokovaní vlády vyhlásil, že Slovensko nebude na bilaterálnej báze ponúkať Ukrajine možnosť spolupráce v podobe účasti slovenských vojakov na území Ukrajiny. Na postoji, s ktorým ide Fico na rokovanie európskych lídrov do Paríža, sa zhodli koaliční partneri. Slovensko podľa jeho slov vylučuje prípadnú účasť slovenských vojakov na území Ukrajiny. Vláda bude rešpektovať, pokiaľ k tomuto kroku pristúpi niektorý z členských štátov EÚ a NATO.