Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Bober pozýva v advente veriacich k bdeniu, očakávaniu a modlitbe

Na snímke predseda Konferencie biskupov Slovenska Bernard Bober. Foto: TASR - Ján Krošlák

Symbolom duchovnej prípravy na slávenie Vianoc - adventu - je v kresťanskej cirkvi adventný veniec so štyrmi sviečkami.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Bernard Bober pozýva v advente veriacich k bdeniu, očakávaniu a modlitbe za dar, ktorý príde na Vianoce. Za dar Ježiša Krista. TASR o tom informovala tlačová kancelária KBS.

"Bdejme a modlime sa. Zomknime sa jeden okolo druhého. Advent je čas prípravy na narodenie Krista," uviedol predseda KBS. Veriacich vyzýva, aby venovali viac času tomu, ktorého očakávame. "Nebuďme zaujatí len samými sebou, ale zdvihnime náš zrak k Pánovi. On opäť prichádza, aby nás spasil. Aby bol súčasťou nášho života," poznamenal Bober.

Ľudí požiadal, aby Pána čakali s radosťou v srdci. "Nenechajme si ju vziať zhonom a povrchnosťou," uzavrel.

Prvou adventnou nedeľou, ktorú slávia kresťania 27. novembra, sa začne pre veriacich rímskokatolíckej cirkvi, evanjelickej cirkvi augsburského vyznania (ECAV) i ďalších kresťanov štvortýždňové obdobie duchovnej prípravy na slávenie sviatku Narodenia Pána.

Symbolom duchovnej prípravy na slávenie Vianoc - adventu - je v kresťanskej cirkvi adventný veniec so štyrmi sviečkami. Tie sa zapaľujú postupne počas štyroch adventných nedieľ. Najčastejšie sú sviečky tmavomodré alebo fialové, symbolizujúce liturgické farby adventných nedieľ.