Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Bohoslužby môžu veriaci sledovať v televízii a na sociálnej sieti

Ilustračné foto. Obrady môžu veriaci sledovať cez televíziu alebo sociálne siete. Foto: TASR – Martin Palkovič

Cez sociálnu sieť sa môžu veriaci s duchovnými spojiť na Veľký piatok o 17. hodine pri omši na pamiatku Pánovej večere.

Trnava 10. apríla (TASR) - Omše a obrady bez účasti veriacich budú sláviť počas tohtoročnej Veľkej noci v katedrálnom chráme Trnavskej arcidiecézy trnavský arcibiskup Ján Orosch a emeritný arcibiskup Ján Sokol spolu s kňazmi Trnavskej arcibiskupskej kúrie. Dve z nich bude možné sledovať prostredníctvom RTVS a ďalšie na facebookovom profile arcidiecézy. Informoval o to hovorca Trnavskej arcidiecézy Anton Ziolkovský.

Cez sociálnu sieť sa môžu veriaci s duchovnými spojiť na Veľký piatok o 17. hodine pri omši na pamiatku Pánovej večere. Priamy televízny prenos z trnavskej Katedrály sv. Jána Krstiteľa bude možné sledovať na Bielu sobotu (11. 4.) o 20. hodine, keď sa začne Veľkonočná vigília a na Veľkonočnú nedeľu (12. 4.) o 10. hodine na pontifikálnej omši Pánovho zmŕtvychvstania.

Arcidiecéza prináša možnosť sledovať v čase pandémie omše v priamom prenose na sociálnej sieti už dlhšie, každý deň o 11. hodine sa striedajú bohoslužby z kaplnky Povýšenia svätého Kríža na Arcibiskupskom paláci a kostola v Komárne pre maďarsky hovoriacich veriacich. Okrem toho si na sociálnej sieti možno pozrieť aj požehnanie Najsvätejšou sviatosťou oltárnou mestu Trnava a Trnavskej arcidiecéze z okna arcibiskupskej kúrie, ktoré denne o polnoci udeľuje arcibiskup Orosch za odvrátenie pandémie nového koronavírusu a všetkých ťažkostí, ktoré sú s touto chorobou spojené.