Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Boris Kollár poslal sústrastné listy v súvislosti so streľbou v Kazani

Boris Kollár, archívna snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Streľba v škole v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike si vyžiadala deväť obetí na životoch, z toho sedem detí a dvoch zamestnancov školy.

Bratislava 12. mája (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) poslal sústrastné listy v súvislosti s utorkovou (11. 5.) streľbou v Kazani. Adresoval ich gubernátorovi Kazane, predsedovi Štátnej dumy Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie a tiež predsedníčke Rady federácie Federálneho zhromaždenia Ruskej federácie, ktorým vyjadril úctu a podporu. TASR o tom informovala hovorkyňa šéfa parlamentu Michala Jurcová.

"Dovoľte mi, aby som v mene poslancov NR SR, ako aj vo svojom mene, vyjadril úprimnú sústrasť všetkým pozostalým, ktorí prišli o svojich blízkych. Rovnako tak by som adresoval želanie skorého uzdravenia zraneným a podporu všetkým, ktorí boli týmto nešťastím zasiahnutí,“ píše sa v kondolencii šéfa parlamentu.

Utorňajšia (11. 5.) streľba v škole v meste Kazaň v stredoruskej Tatárskej republike si vyžiadala deväť obetí na životoch, z toho sedem detí a dvoch zamestnancov školy. Streľba si mala vyžiadať aj 23 zranených.