Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Boris Kollár s delegáciou odcestoval do Vatikánu

Na snímke predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) počas mimoriadneho zasadnutia parlamentu v Bratislave v stredu 27. apríla 2022. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Spolu s účastníkmi ďakovnej púte sa Kollár zúčastní aj na osobitnej spoločnej audiencii u pápeža Františka v Aule Pavla VI.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Predseda Národnej rady (NR) SR Boris Kollár (Sme rodina) odcestoval v piatok do Vatikánu. Počas služobnej cesty sa zúčastní na ďakovnej púti za návštevu pápeža Františka, ktorá sa koná od 29. apríla do 1. mája.

Počas piatka Kollár položí vence k hrobu svätého Cyrila v Bazilike svätého Klimenta, ale aj k pamätnej tabuli Milana Rastislava Štefánika pri Oltári vlasti. Navštívi tiež pápežské slovenské kolégium sv. Cyrila a Metoda v Ríme.

V sobotu sa spolu s účastníkmi ďakovnej púte zúčastní Kollár aj na osobitnej spoločnej audiencii u pápeža Františka v Aule Pavla VI. Počas víkendu sa spoločne delegácia zúčastní aj na slávnostných slovenských liturgiách v Bazilike sv. Petra a v Bazilike sv. Pavla.